SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 150g błyskawicznych płatków owsianych
- 1/4 małej dyni
- 3 łyżki cukru kokosowego (polecam firmy "Diet-Food.pl")
- 150g błyskawicznych płatków owsianych
- 1/4 małej dyni
- 3 łyżki cukru kokosowego (polecam firmy "Diet-Food.pl")
- 2 łyżki prawdziwego masła orzechowego
- ~350ml wody
- szczypta soli
- 3 łyżki kakao (polecam firmy "Diet-Food.pl")
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 100g tłustego twarogu
- spora garść granoli gryczanej
- ~350ml wody
- szczypta soli
- 3 łyżki kakao (polecam firmy "Diet-Food.pl")
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 100g tłustego twarogu
- spora garść granoli gryczanej
Do sporego garnka wlej wodę, dodaj do niej startą na grubej tarce dynię, szczyptę soli i cukier kokosowy. Doprowadź do wrzenia i cały czas mieszając wsyp do niego płatki owsiane. Owsianka powinna być kremowa także podczas dosypywania koryguj ich ilość, ewentualnie dolewając odrobinę wody. Spróbuj i dopraw ewentualnie do smaku cukrem kokosowym.
W małej miseczce wymieszaj kakao z ciepłą wodą. Powinna powstać gęsta, esencjonalna polewa, która swoim smakiem idealnie połączy się ze słodką owsianką, słodką i chrupiącą granolą i kwaskową śmietaną. Teraz przełóż owsiankę do misek i w każdej porcji zrób małe zagłębienie. Do dołka wsyp granolę, wszystko posyp twarogiem, dodaj po łyżce masła orzechowego (możesz dodać je również do owsianki i wymieszać wszystko jeszcze w garnku), łyżkę śmietany i polej całość polewą czekoladową.
To jest dopiero owsiankowa rozpusta!
SMACZNEGO!
W małej miseczce wymieszaj kakao z ciepłą wodą. Powinna powstać gęsta, esencjonalna polewa, która swoim smakiem idealnie połączy się ze słodką owsianką, słodką i chrupiącą granolą i kwaskową śmietaną. Teraz przełóż owsiankę do misek i w każdej porcji zrób małe zagłębienie. Do dołka wsyp granolę, wszystko posyp twarogiem, dodaj po łyżce masła orzechowego (możesz dodać je również do owsianki i wymieszać wszystko jeszcze w garnku), łyżkę śmietany i polej całość polewą czekoladową.
To jest dopiero owsiankowa rozpusta!
SMACZNEGO!
Takie śniadanie to aż chce się jeść :)
OdpowiedzUsuń